Om Sct. Georgsgilderne i Kolding

Om Sct georgsgilderne i Kolding

Gilderne i Kolding

Stadsgildet og de fem gilder.

Vi er 5 gilder i Kolding

Hvert gilde er en selstændig organisatorisk enhed. Med henblik på løsning af fælles opgaver, samles de fem gilder i Kolding Stadsgilde.

Stadsgildet udgiver 9 gange om året bladet “Information og Debat” og administrerer Gildehuset og Frydenborg lejren.

Koldings fem gilder har alle det til fælles, at medlemsskaren i det væsentlige består af tidligere spejdere samt mennesker med interesse forspejderlivets udviklende muligheder og idealer.

Enhver kvinde eller mand med baggrund i eller interesse for spejderbevægelsen eller med de samme holdninger, kan efter ansøgning optages i gildebevægelsen.

I Kolding er 1. 3. og 4. gilde rene mandsgilder medens 2 gilde er et kvinde gilde. og 5. gilde optager både kvinder og mænd.

 

Kolding gildernes historie!

Gilderne startede i Kolding den. 17. aug. 1934. Som modergilde var Åbenrå gildet, der var det andet gilde der var startet, med København som modergilde.

Med starten af 1. Sct. Georgs gilde i Kolding, var grundlaget lagt til mange gilder.   1. gilde i Kolding er modergilde til gilderne i Odense-Fredericia-Ålborg-Vejle-Esbjerg-Haderslev samt flere gilder i Kolding.

1. Sct. georgsgilde der er et rent mandsgilde, blev modergilde til 2. Sct. Georgs gilde, der er et blandet gilde. Det startede i 1948. Modergilde til 3. Sct. Georgsgilde der startede 22. aug. 1964 som rent mandsgilde.

Den 3 apr. 1965 var startdatoen for 4. Sct. Georgsgilde, som også er et ren mandsgilde. Den 23 apr. 1974 startede 5. Sct. Georgsgilde som et blandet gilde, det var gildebrødre fra 1. gilde og 2. gilde der brød ud og startede 5. Sct. Georgsgilde.

Sct. Georgs Gildernes medlemmer er:

En gildebror er en kvinde eller mand, som sympatiserer med de idealer og værdier, der  findes og arbejdes med i gildebevægelsen. Du kan være spejder, tidligere spejder, spejderforældre, eller have haft anden tilknytning til spejderbevægelserne.

Du kan være  medlem af Sct. Georgs.Georgs Gilderne, mens du stadig er aktivt medlem af et spejderkorps.
Ligeledes kræver medlemsskab af Sct. Georgs Gilderne ikke at du har været medlem af et spejderkorps.

Sct. Georgs Gilderne er er en medlemsbaseret organisation, der er  åben for personer, der sympatiserer med bevægelsens formål og værdier..
I de lokale Sct. Georgs Gilder er der stor frihed til selv at skabe rammerne for det daglige gildearbejde, men vi har alle et fælles mål for gildebrødernes positive proces mod:
Personlig udvikling – netværk – udfordringer – rummelighed – ansvar.

I Sct. Georgs Gilderne har vi noget helt specielt, idet vi i små grupper på 6 til 8 medlemmer mødes i private hjem til gruppemøder. Gruppen er ikke større end at alle har god mulighed for at komme til orde.Til disse gruppemøder kan alle emner tages op til drøftelse og diskussion. Grupperne vælger selv. I mange Sct. Georgs Gilder bliver grupperne efter 2 år sammensat med nye deltagere. Dette medvirker til, at alle lærer hinanden bedre at kende.

Sct. Georgs Gilderne arbejder også med projekter med henblik på at kunne yde økonomisk hjælp til børn og unge lokalt – herunder spejdergrupperne.
Nationalt og internationalt.arbejdes ligeledes med projekter for at kunne støtte økonomisk og humanitært. På landsplan doneres hvert år flere millioner kroner.

logo

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Please reload

Vent venligst...

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Læs mere