4. gilde aktiviteter
Aktiviteter
Oktober
Svampejagt den 7. – 8. oktober 2017
Så var der atter i år jagt i Sdr. Stenderup skovene, – og hvilken jagt. Det startede med at alle svampe entusiasterne mødtes på Frydenborg mellem kl. 13 og 14 lørdag den 7. oktober.
Da alle var mødt var der serveret kaffe, og mens vi indtog den sammen med et stykke kage, diskuterede vi hvordan vi skulle gribe selve jagten an. Vi plejer jo at have en kyndig expert med til at fortælle os hvilke svampe der kan spises og hvilke vi i hvert fald skal holdes os fra, men da vi fik afbud fra vores sædvanlige expert og ikke kunne få fat i en anden, – selv om vi prøvede 7 forskellige muligheder – måtte vi jo stole på vores egen selvlærte kunne og de medbragte bøger om svampe. Måske også lidt held, ”hvo intet vover intet vinder”.
Der blev enighed om taktikken og angrebsområdet, hvorefter alle sprang i bilerne for at køre ud til det i forvejen valgte sted.
Jagten gik over al forventning, – kurvefuld af svampe, som det måske kan ses af billederne. Der var afsat 3 timer til jagten, men allerede efter 2 timer var jagtudbyttet så stort at det blev besluttet at afblæse jagten.
Ved hjemkomsten til Frydenborg blev der lige slappet lidt af efter den vilde jagt, inden vi gik i gang med forberedelsen af aftens festmiddag.
Alle hjalp til med at forberedelserne, – dog var Henning køkkenchef og forestod de fleste vanskelige og omsorgskrævende opgaver, i særdeleshed den uhyre vigtige tilberedning af vores forret, – nemlig en utrolig lækker svampeflødestuvning.
Som hovedret fik vi en lækker kalvesteg med kartoffelbåde, ærter og portvinssovs, som for øvrigt også havde Hennings opmærksomhed. Dertil fik vi en dejlig salat med rød spidskål, appelsin og Cashewnødder. Til dessert fik vi selvfølgelig det traditionelle, nemlig – Pandekager (denne gang droppede vi flamberingen i cognac) med is og brombærsovs, selvfølgelig spædet op med lidt cognac, brombærrene havde vi selvfølgelig også selv plukket, – dog ikke alle i skoven, da vi på forhånd havde regnet ud at der ikke var ret mange. Dem vi supplerede op med var plukket i private haver!
Efter dette formidable måltid blev der serveret kaffe + diverse, som hver i sær havde medbragt. Det var en utrolig hyggelig aften. Der forlød noget om at de sidste først kom i seng et godt stykke efter midnat.
Næste morgen da det var blevet lyst og efter vi var kommet ud af sengen efter bedste evne gik nogle af de friske i gang med morgenmaden. Der blev serveret en rigtig fin morgen-komplet, – derefter blev der ryddet op inden vi sagde farvel efter en god jagt-weekend.
Der skal lige bemærkes, at i – skrivende stund er alle deltagere stadig i live og i fuldt vigør.
Reserve skriver Uffe
4Gilde
4gilde
4gilde
Kongebåden op den 5. oktober.
Planlagt optagning af Kongebåde var lørdag den 7. oktober, – men ak, en uges tid før ringede en årvågen gildebror John Schmidt til Kaj Johansen (Kaptajnen) og fortalte at båden var væk! Kaj drog straks til Slotssøen og konstaterede at ankerkæden var knækket og båden drevet på land. Da slotssøen er forholds lavvandet blev der søgt ihærdigt efter ankeret ude i søen, men det var umuligt at finde ankeret. Båden blev så bundet til et træ inden ved bredden et sted hvor den kunne ligge op ad nogle siv, for at den ikke skulle blive beskadiget.
Selve optagningen blev derfor fremskyndet, og der blev tirsdag il vores gildemøde samlet 8 mand til at hjælpe med at få båden på land torsdag aften.
Kaj havde fabrikeret et flot specielt aggregat båden kunne stå på. Der var håndtag i siden så 6 – 8 mand kunne løfte båden. Det fine aggregat kunne så med båden henholdsvis sættes på en trailer eller den originale bådvogn. Det blev prøvet, – og det virkede bare.
Nu er det jo sådan at vi ikke har rådighed over det rum oppe bag tandlægen mere (bygningen blev solgt), så vi skulle køre den ud til Arne Rask, hvor den kunne få plads midlertidig, indtil vi kunne finde et permanent sted.
Som man kan forstå har vi et par udfordringer i løbet af vintersæsonen, nemlig et nyt anker, – betonklods, og et sted til båden, hvor den kan opbevares, og hvor vi kan reparere og vedligeholde den inden den skal i Slotssøen igen til foråret.
Reserve skriver Uffe
4gilde
4gilde
Gildemøde den 3. oktober 2017
Gildemødet den 3. oktober startede noget før normal tid, – nemlig kl. 18:00. Ikke på Fynsvej, nej i Strib, nærmere bestemt Sofiendalvej 24.
Det var Strib Automobilmuseum, – med udsigt til Lillebælt og beliggende på en naturskøn kæmpegrund, hvor vi fik lov til at opleve en unik samling af køretøjer fra en svunden tid, nostalgiske og flotte ældre biler, samt en rundvisning af Hindsgaul-Madsen.
Hindsgaul-Madsen har gennem en årerække, indkøbt veteranbiler og motorcykler og istandsat dem til perfektion – ned til mindste møtrik.
En unik samling af kendte biler – flere af dem kørt af kendte personligheder fra hele verden – gennem tiderne
Samlingens perle var den ældste ene ejede bil i Danmark, – en Renault fra 1909, som tidligere har tilhørt greven af Schackenborg, som eneste ejer. Hindsgaul-Madsen forsøgte at købe den for mange år siden, og fik dengang afslag, men – senere da grev Schackenborg blev uvenner med kongehuset, ville han alligevel gerne sælge og slotsbestyreren ringede så til Hindsgaul-Madsen, som fik lov at købe.
Der var yderst velholdte, blankpolerede Cadillac, Rolls-Royces, Buick og veteranmotorcykler, som kan få enhver mand og kvinde, til øjeblikkeligt at drømme sig tilbage til gangstervældet i USA, eller drømme sig ud på landevejen med kalechen slået ned
I samlingen findes biler fra ind – og udenlandske herremænd, privatmænd, baroner, slotte og herregårde. Herunder skønheden fra Schackenborg Slot.
Hindsgaul-Madsen var fantastisk til at berette om alle bilernes tekniske detaljer, blandt andet en lille detalje, som den, at det først var fra 1928, at der blev introduceret biler med forhjulsbremse.
Han lukke op til bilerne, så vi kunne se ned i motorrummet og ind i selve bilen med alle de mange små og store detaljer og finesser der var.
De havde næsten alle en historie, – en Buick der havde tilhørt en indianerhøvding, – en Rolls-Royce der havde været med i en film og mange andre.
Motorcykler var der også mange af, og der var nogle af de ældre motorcykel interesserede, der virkelig fik sig en på opleveren. Der var stort set alle mærker der fandtes lige op til alle japanerne kom på markedet i 70’erne.
Hovedudstilling var i stueplan, nyere biler + nys opkøbte ikke restaurerede biler var i kælderen, og de fleste motorcykler var på 1. sal.
Efter at have besigtiget disse prægtige motoriserede transport midler, begav vi os tilbage til gildehuset på Fynsvej, hvor der venter os et dejligt måltid mad, bestående en sild og derefter lækre nakkekoteletter i fad, som kun vor mor, – Britta – kan lave dem.
Der var jo en del snak om turen til Strib Automobilmuseum under måltidet, og efter den sædvanlige snak og oplysninger om diverse gildeting, sluttede vi af kl ca. 10.
Reserve skriver Uffe
Oktober
Efter veloverstået jagt ses nogle af de glade jægere.
Der skulle lige tankes lidt op undervejs, for at holde varmen.
Det var så nogle af de svampe der så godt ud, – men de fik lov at overleve.
4gilde
4gilde
Båden i sivene
Kaj bader
4gilde
4gilde
Både biler og motorcykler.
Gamle biler –
– og nyere biler